Amersfoort zoekt naar oplossing fietsenzee station

AMERSFOORT - De gemeente Amersfoort roept de hulp in van bewoners voor een oplossing voor de zee aan fietsen rondom station Amersfoort. Er is een gratis stalling, maar die wordt nauwelijks gebruikt.
Veel fietsers vinden die stalling te ver weg en parkeren hun rijwiel daarom op het Stationsplein. Maar daar staan de fietsen in de weg, vindt de gemeente.
De fietsenstallingen in Amersfoort zijn al jaren een doorn in het oog van de fietsersbond. Volgens de bond moeten fietsers snel en gemakkelijk hun fiets dicht bij het station kunnen stallen.
Ook GroenLinks in de stad pleit voor een snelle oplossing, onder meer omdat er in de huidige stallingen geen plek is voor bakfietsen of fietsen met een grote mand voorop.

OPTIES

Er zijn drie opties: de huidige fietsenstalling uitbreiden, een tweede fietsenkelder onder het stationsplein of een betaalde fietsenstalling boven de sporen. Voor de beste oplossing is 7,5 miljoen euro beschikbaar.
Samen met de NS en ProRail organiseert de gemeente woensdagavond om 19.30 uur op het station een bijeenkomst waarin kan worden nagedacht over de oplossingen.

Amersfoort zoekt naar oplossing fietsenzee station

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.