Twaalf en zeven jaar cel geëist voor moord op Richard Nelson

UTRECHT/SOEST - Het Openbaar Ministerie heeft twaalf jaar celstraf geëist tegen de 66-jarige hoofdverdachte van de moord op Richard Nelson uit Soest. De 42-jarige zoon van de hoofdverdachte staat ook terecht en hoorde woensdag voor zijn betrokkenheid bij de moord zeven jaar cel tegen zich eisen.
Het lijk van Nelson werd begin dit jaar in een sloot in Den Dolder gevonden. Hij werd eerder die avond door de vader en zoon met de auto opgehaald. De drie hadden volgens Justitie ruzie over een partij slechte drugs.
De vader heeft bekend dat hij Nelson na een woordenwisseling in de auto vanaf de achterbank met vier schoten om het leven bracht. Hij was op dat moment onder invloed van cocaïne, een drug die hij al meer dan 40 jaar gebruikt.
Na het doodschieten van Nelson zou de vader naar eigen zeggen in zijn eentje het lijk hebben gedumpt in Den Dolder. Het OM vindt dit erg onwaarschijnlijk en denkt dat de zoon, mogelijk samen met een derde verdachte, heeft geholpen.
Na de moord op Nelson vond Justitie een bedrag van twee ton bij een ex-vriendin van één van de verdachten. Dat geld was van de doodgeschoten man maar onduidelijk is nog wat voor rol het speelde bij de moord. De rechtbank heeft twee dagen uitgetrokken voor de behandeling van de zaak en over twee weken wordt de uitspraak verwacht.
De nabestaanden van Richard Nelson zijn niet tevreden met de strafeisen. Zij vinden die veel te laag. Wel zijn ze blij dat het Openbaar Ministerie probeert de twee verdachten voor moord veroordeeld te krijgen en niet voor doodslag. Bij moord moet sprake zijn van voorbedachte rade, terwijl dit bij doodslag niet het geval is.

Verslaggever Rik Dogger blikt op Radio M Utrecht vooruit op de rechtszaak
Twaalf en zeven jaar cel geëist voor moord op Richard Nelson

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.